Sänk din uppvärmningskostnad med upp till 80 procent
Det är viktigt att en luft/vatten-värmepump dimensioneras rätt, dvs att den har exakt rätt storlek för den dina behov.
För en korrekt dimensionerad luft/vatten-värmepump gäller följande: De få dagar på året då det blir riktigt kallt, och temperaturen går ned under 20 minusgrader, rycker elpatronen i din luft/vatten-värmepump in och hjälper till. Då stiger visserligen uppvärmningskostnaden dessa kalla dagar, men samtidigt hålls energiförbrukningen på en lägre nivå under årets övriga dagar. Det är detta dimensioneringen handlar om; att hitta rätt storlek på din luft/vatten-värmepump så att energiförbrukningen konstant ligger på en så låg nivå som möjligt, samtidigt som antalet dagar med elpatron hålls nere. Genom att hitta den rätta balansen mellan dessa parametrar, kan den årliga uppvärmningskostnaden hållas på en så låg nivå som möjligt.
En luft/vatten-värmepump kan hjälpa dig att sänka värmekostnaderna rejält, ända upp till 80 procents kostnadssänkning kan uppnås. Värt att notera också, är att eftersom en luft/vatten-värmepump utvinner värmen ur uteluften, så gynnas den av varmare klimat. Detta är en av anledningarna till att luft/vatten-värmepump är ett mer populärt alternativ i södra delen av landet.
För att få en korrekt dimensionering som leder till optimal besparing, är det viktigt att installationen görs på rätt sätt vilket vi på Hova Rör säkerställer. Läs mer på Thermias sida.
Så här fungerar en luft/vatten-värmepump
2. Värmepumpen placeras på utsidan av huset
3. Den vätska som cirkulerar inuti värmepumpen hämtar upp värme från uteluften via en förångare (ett batteri av lameller och små rör där vätskan kan passera)
4. Värmen utvinns via kompressorteknik och överförs till husets värmesystem och varmvatten – vid en högre temperatur
5. Vätskan inuti luft/vattenvärmepumpen, som nu kylts, kan hämta upp ny värme från uteluften via förångaren